Pagina's

Even analyseren en evalueren

Toen ik vrienden en kennissen vertelde dat ik naar Brugge zou verhuizen en logies zou aanbieden waren ze allen heel enthousiast en de meesten vroegen dan ook meteen naar de website en de naam.
Website...?

Algauw besefte ik dat een online aanwezig wel leuk zou zijn en zo is deze kleinschalige persoonlijke blog Kwitsoender, omdat vooral ikzelf benieuwd was, gestart.

Nu na 3 jaar moet ik toch even en over het lot van dit slowblogje nadenken en dat wil ik niet doen zonder analyse en evaluatie ervan.

Omdat ik eigenlijk heel weinig weet van computers en schrijven voor het net en bloggen in 't algemeen, heb ik mij de laatste weken als een bezetene geïnformeerd ter zake en natuurlijk op het web een en ander gevonden. Ziehier de statistieken van mijn blog, die mij moeten helpen te beslissen over het voortbestaan ervan.
Google analytics september 2015:
sessies: 4277
gebruikers: 3644
pagina's: 6067
pag/ses: 1,42
sessieduur: 01,05
bounce%: 80,66
nieuwe sessies: 78,14
Blogger pageview statistiek:
vandaag: 112
gisteren: 440
maand: 5228
alles: 46088
mijn meest gelezen blogpost (van de in totaal 77 posts) trekt bijna 500 views per maand,
mijn lezer komen voor meer dan 50% uit België en Nederland, logisch want ik schrijf vooral in 't Nederlands ;-)

Kleinschalig hé?  Maar toch ben ikzelf positief verrast over het minieme succes van dit blogje, ik had nooit gedacht dat mijn posts tot 500 maal per maand door jullie bekeken/gelezen werden! En ik krijg er een warm gevoel van wanneer ik besef dat bijna de helft van jullie ertoe aangezet wordt nog een 2de post van mij te bekijken.

Dit 'visitBrugge' blogje is gestart als online aanwezigheid en oorspronkelijk opgezet als bijkomend informatiekanaal voor onze gasten, verblijftoeristen in Brugge en geregelde bezoekers van Brugge.
Ik heb heel veel goesting om deze Kwitsoender blogspot verder te zetten, wat denken jullie ervan? Zou ik mijn goesting volgen en tijd vrijmaken ervoor?  Hebben jullie suggesties?  Laat maar weten.

Ik ben benieuwd!

Kwitsoender wat er binnen een jaar van deze kleinschalige blog zal geworden zijn.



Frietjes van de frituur ook in 't museum.

De eerste frietjes van de frituur
Op de meifoor van 1863 kon je bij het kraam van 'Sissen' Pattyn gefrituurde aardappelrepen kopen. Sissen was de eerste friturist in Brugge en het succes van zijn frietkraam op de meifoor brachten hem op het idee de stad rond te trekken met een mobiele frietcar, zijn komst kondigde hij aan door op een trompet te toeteren. Toen er later vaste frietkoten op de markt kwamen was Sissen Pattyn de eerste uitbater.







Snuffelen in de Ezelstraat

Zondagnamiddag is onze wandelnamiddag.  Bij mooi weer rijden we dikwijls naar de kust maar dit weekend is het uiterst wisselvallig en verkiezen we de Brugse binnenstad als wandelgebied.

Een goeie tip voor wie in de Brugse binnenstad komt stappen: kies een eindpunt maar neem zeker niet de kortste weg ernaar toe. Je zal versteld staan hoeveel bijzondere en verrassende zaken je onderweg voorbij stapt.

Bruges' cathedral St-Salvator


Sint Salvators Cathedral, the oldest parish church of Bruges has survived the onslaugh of ages without damage.  The cathedral is situated in the middle of the main shopping street (Steenstraat) at the very center of Bruges.


Nevertheless it has undergone some changes and renovations since the church was not originally built to be a cathedral.



In 1834, shortly after Belgium's independence, a new bishop was installed in Bruges and the Sint-Salvators church obtained the status of cathedral.


In 1839 the roof of the cathedral collapsed in a fire.  An English architect, Robert Chantrell, was asked to restore Sint-Salvators to its former glory and at the same time he was authorized to build a higher tower.



So the mighty tower is build on a 12th century base, the oldest surviving part of a common parish church.




Plein van 150 linden en evenveel meningen.

Of Brugge grootse plannen heeft met haar grootste plein weet ik niet zeker.  Dat er plannen zijn om het Zand her aan te leggen is wel zeker.
Een maquette van het ontwerp dat als winnend ontwerp uit de wedstrijd kwam staat tentoongesteld in het Brugse Vrije.